heeft u vragen?
 • LETS biedt dé reinigingsoplossing voor de voedingsindustrie
  Wat is uw vraag?
  Over lets

De mate van vervuiling, in combinatie met strenge hygiëne-eisen vraagt om een specialistische reinigingsoplossing.  In de vleesindustrie kennen we uitdagingen als schuimvorming door eiwit, vet en (ingedroogde) vleesresten. LETS levert totaaloplossingen aan zowel kleine als grote bedrijven in de vleesindustrie. LETS bv heeft speciale machines ontwikkeld, die afrekenen met hardnekkige, vastzittende vervuiling. De LETS Impact doet dit voor kratten. De LETS bakkenwassers doen dit voor Dolav bakken en Iceland Tubs. In beide systemen wordt gewerkt met puntstraalnozzles op roterende armen: een combinatie die zorgt voor een slagkracht die 7x hoger is dan die van standaard nozzles in vaste opstelling.

 • Voor u de voordeligste oplossing
 • Ervaren specialisten met kennis van zaken
 • Ontworpen met oog op hygiëne en voedselveiligheid

Waarom kiezen voor LETS bv:

Voor u de voordeligste oplossing:

 • LETS denkt mee vanuit uw situatie en bedenkt oplossingen voor u, waarbij snelle terugverdientijden mogelijk zijn.
 • LETS biedt installaties met hoge capaciteiten, lange levensduur, maar met besparingen op arbeids- en energiekosten. Kosten worden bespaard, maar efficiëntie wordt verhoogd.
 • Kwalitatief hoogwaardige machines bieden bedrijfszekerheid, waardoor uw productieproces niet stil komt te liggen.

Ervaren specialisten met kennis van zaken:

 • Onze installaties zijn van hoogwaardige kwaliteit en zijn ontworpen en getest om het aantal storingen te minimaliseren.
 • Toch een storing? Dan is één van onze ervaren monteurs snel ter plaatse. Een eigen ontworpen en gebouwd product in onze genen en met 15.000 artikelen op voorraad kunnen we het probleem snel verhelpen.
 • Onze verkoopadviseurs zitten al jarenlang in het vakgebied en weten waarover ze praten.

Ontworpen met oog op hygiëne en voedselveiligheid:

 • We bieden een gegarandeerd schoon reinigingsresultaat, afgestemd op het te reinigen product. Zo kunt u voedselveilig produceren.
 • Onze installaties zijn hygiënisch vormgegeven en hebben een hoge afwerkingsgraad.
 • Machines zijn gebouwd volgens (internationale) hygiënekeurmerken.

Onze best verkochte producten voor de vleesindustrie zijn:

Reinigingssystemen

Complete reinigingssystemen voor optimale hygiëne in de vleesindustrie.

Reinigingssystemen

Warmwatervoorziening

Reinigen met heet water is vaak van groot belang in de vleesindustrie.

Warmwatervoorziening

Krattenwassers

Krattenwassers met ideale reinigingsprincipes voor vleeskratten.

Krattenwassers
Project

Dubbel action Hygiënesluis voor Vleeshandel P. van den Berg BV

Van den Berg, BRC7-gekwalificeerd met AA status, zocht een hygiënesluis waarbij een pas is vereist om toegang te krijgen tot de sluis. Daarnaast wilden de ondernemende Betuwenaren dat ook bij het verlaten van de werkvloer de hygiënesluis werd gebruikt. Hillegonda: „Het blijkt dat er op veel plaatsen te weinig aandacht is voor voedselveiligheid, maar ook voor preventie voor de medewerkers zelf. Met deze double action sluis - waarbij zowel bij het toetreden, als bij het verlaten van de productieruimte zolenreiniging en handendesinfectie verplicht is - is er hygiëne op de werkvloer, maar ook in de kantine, of waar men na het verlaten van de werkplek maar naartoe gaat. Bovendien is er zo een controle wie op de werkvloer is en hoe lang. Maar zo’n double action hygiënesluis bleek er niet te zijn.”

Bekijk project