heeft u vragen?
  • Perslucht Systeem
    Perslucht Systeem

Standaard wordt een LETS persluchtsysteem uitgerust met een koeldroger. Zonder extra persluchtdroging zijn storingen, productieonderbrekingen en kostbare onderhoud- en reparatiewerkzaamheden dan ook onvermijdelijk.

Andere mogelijkheden zijn een adsorptiedroger of een membraandroger.

 

Waarom persluchtdroger van LETS bv:

  • Kwalitatief hoogwaardige perslucht
  • Voor een bedrijfszeker persluchtsysteem
  • Besparing op onderhoud en reparatiewerkzaamheden
  • Uitstekende service


Werking

De atmosferische lucht die door de compressor wordt aangezogen is een gasmengsel, dat ook waterdamp bevat. Stijgt de temperatuur, zoals bij het comprimeren in de compressor, dan stijgt ook het vermogen om waterdamp op te nemen. Doordat de lucht daarna afkoelt, ontstaan er grote hoeveelheden condensaat in het luchtleidingnet en bij de uiteindelijke luchtverbruikers. Dit is ongewenst.

> Lees meer over de werking van persluchtdrogers

Hoeveel kunt u besparen op uw energiekosten?

Compressoren verbruiken 5-20 keer de aanschafprijs in stroomkosten. Daarom zijn LETS compressoren standaard frequentiegeregeld, direct aangedreven en hebben een laag toerental, dit leidt tot forse besparingen. Mogelijk om uit te breiden met warmteterugwinning.
Hoeveel draaiuren heeft u per dag?

draaiuren per dag
Vraag uw exacte berekening aan

Types

Op aanvraag

Type mogelijkheden op aanvraag

Of vraag informatie aan

Dit product is uit te breiden met:

Olie wordt gefilterd uit het condensaat.

Meer informatie

Koeldroger, absorptiedroger of membraandroger.

Meer informatie

Voor het filteren van perslucht.

Meer informatie

Aanleg van RVS leidingwerk van hoge kwaliteit.

Meer informatie

Frequentiegeregeld, direct aangedreven, bedrijfszeker.

Meer informatie

Werking

Koeldroger
Met een koeldroger brengen we de temperatuur van de perslucht naar beneden, hierdoor condenseert de waterdamp en maken we de perslucht droog. De temperatuur die we bereiken bij een koeldroger is 3 °C, we noemen dit het drukdauwpunt. De perslucht kan bij deze temperatuur niet meer dan 5,95 gram waterdamp bevatten en zo is de perslucht droog en geschikt voor gebruik zolang de perslucht niet in aanraking komt met temperaturen onder het dauwpunt.

Membraandroger
Membraandrogers benodigen geen stroom en zijn bijna onderhoudsvrij. Bovendien conditioneren ze de perslucht alleen wanneer er vraag is en dit in de benodigde kwaliteit. Membraandrogers zijn flexibel inzetbaar voor verschillende dauwpunteisen. Het gewenste dauwpunt aan de uitgang van de membraandroger kan aan de wensen van de gebruiker worden aangepast.

Adsorptiedroger
Wanneer perslucht met een drukdauwpunt van 3°C in aanraking komt met temperaturen onder de 3oC zal weer condensatie ontstaan en is gebruik van een koeldroger niet voldoende. Voor die toepassingen gebruiken we adsorptiedrogers.

Toepassingen van adsorptiedrogers zijn bijvoorbeeld nodig daar waar de persluchtleidingen buiten of door koelcellen lopen en voor bepaalde processen waar zeer droge lucht noodzakelijk is.